Asociatia Crescatorilor si Proprietarilor de Cai Rasa Shagya Arab din Romania, a luat nastere in anul 2014, pe 24 Martie, avand sediul in orasul Buftea, judetul Ilfov, strada Lalelelor nr. 2.

     Scopul si obiectivul asociatiei sunt cresterea, sprijinirea directa a crescatorilor si proprietarilor de cai Shagya Arab, indiferent de natura proprietatii si ameliorarea calului de rasa Shagya Arab, in vederea pastrarii fondului genetic cu caracteristicile morfologice traditionale si actuale ale rasei.
     S-a reusit construirea unui adapost pentru caii donati, luati in custodie, abandonati sau pentru caii confiscati de autoritati pentru ca au fost maltratati.

Ne puteti contacta la adresa de e-mail shagyaromania@gmail.com, precum si la telefon 0744.323.867

Club Sportiv Shagya

1.Scopul Clubului il constituie desfasurarea de activitati sportive ecvestre, respectiv selectionarea, initierea si pregatirea de sportivi in acest domeniu, participarea la competitii sportive interne si internationale, precum si alte activitati conexe acestora.

2.Obiectivele Clubului sunt:
-dezvoltarea legaturilor cu institutiile publice de specialitate, federatiile sportive de specialitate, pe plan intern si international;
-promovarea spiritului de „fair-play” si prevenirea violentei in sport;
-dezvoltarea bazei materiale pentru activitatile sportive ecvestre;
-asigurarea cantonamentelor si stagiilor de pregatire pentru sportivii si tehnicienii proprii;
-desfasurarea altor activitati conexe activitatii mai sus mentionate.
Obiectivele Clubului decurg si din reglementarile Federatiei Ecvestre Romane, precum si din Statutele si Regulamentele federatiilor sportive internationale respective.

3.Prin realizarea scopului si a obiectivelor propuse, Clubul contribuie la dezvoltarea ramurii sportive ecvestre din Romania.